Gå till innehåll

Om mig

Allt började sommaren 1965 när min numera bortgågne far Direktör Cederlund, utan att rådfråga min salige mor, kom hemrullandes med en fabriksny Caddy 400, direkt från tillverkningsgolvet.

Jag minns fortfarande doften av ny husvagn som det var igår. Jag gick omkring i mittgången och strök imponerat fingrarna längs med de dubbla främre långbäddarna. Jag beundrade pentryt och diskhon med fotpump som vid den tiden var den yttersta spetsen av ny teknik. Kylskåp fanns givetvis inte att tillgå så under juli-augusti varje år var jag och resten av familjen mer eller mindre uppfödda på bullens pilsnerkorv.

Jag, herr Cederlund Junior

Många somrar kom och gick och vi uppgraderade så småningom till en nyare modell med både värmepanna och kylskåp. När min käre far sommaren 2014 blev sämre fick jag chansen att ta honom med på en sista sommarresa längs västkusten, denna gången i min egen sprillans nya Cabby 800 LXT med tillhörande CabbyLoo.

Att han fick njuta av solskenet vid Skrea camping samtidigt som barnbarnen var nere vid vattenbrynet och byggde sandslott gav honom den sinnesro han behövde innan hösten kom och han tyvärr lämnade oss.

Jag är uppvuxen på Sveriges många campingar och ämnar sprida den kunskap jag samlat på mig under mitt liv här på bloggen. Det blir många glädjestunder, en del allvar och garanterat några härliga grillkvällar i förtältet. Välkommen att ta rygg på vår resa genom Sommarsverige.

Gunnar Cederlund